Meng het eiwit, wat bindmiddel en de sojasaus en leg de stukken kip in de marinade. Meng alle ingrediënten voor de saus. Verhit een wok, doe de olie erbij en verhit verder. Roerbak de kip 2 minuten. Haal de stukken kip uit de wok en leg ze op een schaal. Roerbak de stukjes peper 2 minuten in de wok en verdeel ze over de kip. Giet voorzichtig het grootste deel van de olie uit de wok, zodat 3 eetlepels achterblijven. Verhit de olie opnieuw en roerbak de knoflook. Doe er even later de paprika bij en roerbak die 1 minuut. Voeg de peterselie en de kip met de stukjes peper toe. Giet er, op hoog vuur, de wijnazijn bij. Roer de saus door het gerecht en roerbak 1 minuut. Doe tot slot de sesam olie in het gerecht.
Szechuan kip - Vet maaltijd fase 1 is een recept van De vlam in de pan