Sukerbolle met boerenjongensijs

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

IJs in circa 20 minuten wat zachter laten worden 1 sinaasappel onder stromend water schoonboenen en de helft van de schil er dun afraspen Vervolgend beide sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees en met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uitsnijden Geraspte sinaasappelschil en boerenjongens door ijs scheppen en het geheel in de 1 tot 2 uur weer laten invriezen Suikerbrood in 4 dunnen plakjes snijden De plakjes aan beide kanten heel dun bestrijken met boter De grill laten voorverwarmen op de hoogste stand De plakjes suikerbrood op de grillplaat onder de hete grill schuiven en in circa 2 minuten mooi goudbruin laten roosteren, halverwege keren Op vier borden plakje suikerbrood leggen. Met een (ijs)lepel een flinke bol boerenjongensijs op suikerbrood leggen Partjes sinaasappel eromheen leggen, dan weer een plakje suikerbrood op het ijs leggen

Sukerbolle met boerenjongensijs is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Drie-in-de-pan met boerenjongensijs
Bekijk recept

Sukerbolle
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept