Beerenburg bavarois

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De melk aan de kook brengen De eieren met de suiker schuimig kloppen en hier geleidelijk al roerend de melk bij schenken Het geheel terugdoen in de pan en op een matig vuur laten binden Zorg ervoor dat de vla niet gaat koken De vla in 2 helften verdelen en door een helft de geweekte uitgeknepen gelatine roeren De rest van de vla in een koudwaterbad koud roeren en de gesnipperde munt hierdoor roeren Deze saus koud wegzetten Voor de bavarois de vla met de gelatine koud wegzetten, tot de randen beginnen te geleren De slagroom halfstijf slaan De beerenburg door de gelerende vla roeren en de slagroom er voorzichtig door spatelen De bavarois overdoen in een grote schaal of 6 kleine vormpjes en minimaal 4 uur in de koelkast op laten stijven De bavarois storten op een spiegel van de muntsaus en garneren met aardbeien en muntblaadjes

Beerenburg bavarois is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Bramenbavarois met kaneelroom
305 min- Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tuinerwtenbavarois
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Friese Broodpudding
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Koffie-ijs
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Friese Uiensoep
10-20 min -
Bekijk recept
Friese Hachee
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept