Bretonse pannenkoeken

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Plantaardige olie of boter om in en bakken Zeef het meel in een kom Maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in Meng alles goed door Doe er het zout, vanillesuiker en 5 el melk bij Meng alles verder met een spatel en voeg beetje bij beetje de rest van melk er aan toe Doe er als laatste de gesmolten boter bij en meng alles nog eens goed Bedek de kom met een theedoek en laat het en half uur staan Schil de appels en verwijder het klokhuis Snij ze in dunne schijfjes en voeg dit bij het beslag Verhit wat olie of boter in een pan en verdeel een dunne laag beslag over de bodem Zorg ervoor dat in iedere pannenkoek ongeveer evenveel appel zit Bak ze aan beide kanten goudbruin Leg op elk bord 2 pannenkoeken en bestrooi ze licht met poedersuiker Besprenkel ze met calvados Flambeer ze en dien onmiddellijk op

Bretonse pannenkoeken is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoekrolletjes uit de oven
Bekijk recept

Geitenkaastosti met tijmhoning
15 min Snack
Bekijk recept
Mojitotaart
2 uur-
Bekijk recept
Kiwi-lime pie
45 min-
Bekijk recept
Marsepeinkusjes
20 min Snack
Bekijk recept