Sambal boet

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal de pitten uit de asem en wrijf de asem met de kemiri, trassie, knoflook, ketoembar, laos, kentjoer met het zout en de helft van de suiker tot een brij Voeg er dan de fijngesneden lombok aan toe en wrijf deze mee Doe, wanneer dit alles tot het een homogene massa is geworden, er de rest van de suiker bij en meng deze tot ze helemaal opgelost is Voeg niet alle suiker in ‚‚n keer toe, dat geeft moeilijkheden met het wrijven Dit is een tamelijk ingewikkelde sambal Ze is echter bijzonder geurig en mild en kan, mits in de koelkast in een afgesloten pot, zeer lang bewaard worden

Sambal boet is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Witte Kool Met Aspergesaus
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Bao Poh Bollen
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Eigengemaakt Wafels Met Ijs En Warme Chocoladesaus
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept