Sate boemboe koening I

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelsteentjes Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn Ontpit de lombok. Kneus sjalotten, knoflook en lombok en voeg hierbij de kemiries, de trassie, ketoembar, koenir, laos, asem, goela djawa en zout Fruit het geheel in de boter, niet te bruin, giet 1 dl heet water erbij en los de santen erin op Laat alles op een lage warmtebron sudderen tot er een olielaagje aan de oppervlakte komt en het op een papje gaat lijken Het mag niet droog worden Haal het pannetje van de warmtebron en meng de stukjes vlees door het kruidenmengsel Laat een uur marineren Rijg het vlees aan de stokjes en rooster ze 5 minuten aan iedere kant Deze saté wordt zonder saus gegeten Tip Met atjar ketimoen (zuur van komkommer) en sambal goreng boontjes of sambal goreng kool hebt u een goede maaltijd

Sate boemboe koening I is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker


Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept