Zoetzure gembersaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de gemberwortel zo dun mogelijk, rasp hem en meng hem door de suiker Brand onder voorzichtig roeren de suiker in een pan met een dikke bodem tot karamel (ze moet goudgeel van kleur zijn) Haal de pan van het vuur en voeg er het warme water bij Breng de massa, nadat die met schuimen is opgehouden, opnieuw aan de kook en laat zachtjes koken tot alle karamel is opgelost Voeg er de azijn en de ketjap bij en bind de saus met de aangemengde maizena Roer er tenslotte de bakgember door Voor de variatie kunt u tijdens het koken van de saus ca. 30 gr goed uitgelekte stukjes gemengde vruchten uit blik mee koken

Zoetzure gembersaus is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Vis in gembersaus
15 min, voorbereiden 15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpannetje van tarwe met groenten en gembersaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde sliptong met gember-bietensaus
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika in gembersaus op geitenkaas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept