Hollandaise saus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Scheid boven een kommetje de dooiers van de witten en voeg watpeper en zout toe Doe ze dan in een keukenmachine of blender en laat de machine 1 minuut draaien Verhit daarna in een pannetje het citroensap en de azijn tot het mengsel begint te pruttelen Zet de machine weer aan en giet de hete vloeistof in een dun, gelijkmatig straaltje bij de dooiers Zet de machine dan uit Smelt de boter op laag vuur in hetzelfde pannetje, maar pas op dat hij niet bruin wordt Laat de boter schuimen, zet de machine opnieuw aan en voeg in een gestaag druppelstraaltje de boter toe hoe langzamer, hoe beter (Als u liever uit een kan schenkt dan uit het pannetje, verwarm de kan dan eerst met kokend water, gooi het water weg en doe er de gesmolten boter in) Klop tot alle boter is opgenomen, haal met een spatel alle saus van de zijkant van de mengkom, zet de machine nog een tel aan en u heeft een prachtig gladde, dikke botersaus

Hollandaise saus is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Heilbot caprese-style
22 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergelasagne met sappige tomaatjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoektaartje met zalm en Hollandaisesaus
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde asperges met gebakken sint-jakobsvruchten en hollandaisesaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept