Bechamelsaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De boter in een pan op zacht vuur laten smelten en met het meel bestrooien Flink roeren met een houten lepel Enkele ogenblikken laten doorkoken, dan laten afkoelen De halve liter melk in een keer bijvoegen en zorgvuldig blijven roeren De pan weer op het vuur zetten en ongeveer tien minuten laten koken Steeds blijven roeren Kruiden met zout, peper, nootmuskaat toevoegen Een lepel mosterd in de saus laten smelten De bechamelsaus is klaar Zouden er toevallig klontertjes in voorkomen, dan is het voldoende de saus door een puntzeef te gieten om een zacht, homogeen geheel te bekomen
Voorbereiding
van de saus ongeveer 15 minuten

Bechamelsaus is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept