Kippensoep met rijst

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten Voeg de stukken kip toe en bak deze rondom lichtbruin Voeg het water, de ringen prei, de plakken wortel, de grof gehakte peterselie en wat zout en peper toe Breng het geheel aan de kook Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 45 minuten zachtjes koken tot de stukken kip gaar zijn Neem de stukken kip met een schuimspaan uit de pan, verwijder het vel en ontbeen ze Snijd het kippevlees in stukjes Voeg de rijst aan de soep toe en breng alles opnieuw aan de kook Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is Roer de stukjes kippevlees, de blokjes ham en de stukjes tomaat door de soep en laat hem door en door warm worden

Kippensoep met rijst is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept