De dag vooraf Pel de ui en de sjalot en maak het seldertakje schoon Snipper deze groenten fijn en giet er de rode wijn over Plet de peperbolletjes en voeg deze, samen met het kruidentuiltje, bij de marinade Leg er de varkensnootjes in en laat ze ca. 24 uur marineren De dag zelf Schep de varkensnootjes uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier Smelt een nootje boter en schroei er de nootjes langs beide zijden in dicht Leg ze vervolgens in een ovenschotel en laat even rusten Giet de marinade door een zeef en voeg de groentenstukjes bij de braadresten in de pan waarin het vlees dichtgeschroeid werd Laat even bakken en voeg er vervolgens de marinade aan toe Laat goed inkoken, voeg er de vleesbouillon en de rode bessengelei aan toe en laat zachtjes koken tot er, na ca. 30 minuten, ongeveer 1,5 dl overblijft Voeg er tenslotte de room bij en laat opnieuw inkoken tot een mooi gebonden saus Breng op smaak met peper en zout Schuif de ovenschotel met het vlees ca. 10 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven Laat de peertjes even uitlekken Vul 4 halve peertjes met wat veenbessenkonfituur en leg ze in het midden van 4 borden Leg er 4 niet gevulde halve peertjes naast Schik 3 varkensnootjes bovenaan het bord en leg onderaan enkele aardappelkroketjes Schep wat saus over het vlees en bestrooi tenslotte met peterselie Serveer dit gerecht met een goede Bordeaux-wijn Tip U kunt de dwergpeertjes ook zelf klaarmaken Schil 4 verse peertjes, halveer ze en verwijder het klokhuis Breng 1 liter water, samen met het sap van 1/2 citroen en 400 g kristalsuiker, aan de kook en voeg er de halve peertjes aan toe Laat even opkoken en neem de pan van het vuur Terwijl de siroop afkoelt worden de peertjes verder gaar Tip Ook de veenbessenkonfituur kunt u zelf maken Breng 0,5 dl water, samen met 2 eetlepels griessuiker en 1 eetlepel honing, aan de kook Voeg er 200 g verse veenbessen aan toe en laat deze even opborrelen
Gemarineerd varkenshaasje met rode bessensaus is een recept van De vlam in de pan