De varkenstongen goed weken en schoon maken, afkoken in gezouten water 10 min. laten schrikken onder koud stromend water, en het vel en de harde delen verwijderen Doe de versneden wortel en de ui, bouillon en de wijn samen met de peperkorrels in de kookpan, kook daarin de tongen gaar ongeveer 45 min Neem de tongen uit het kookvocht en hou ze warm Zeef het kookvocht en doe het terug in de kookpot Doe er de rozijnen, amandelsnippers, en de port bij, evenals de room Laat de saus op een zacht vuurtje een 10-tal minuten verder inkoken Schep een lepel saus in een tas en meng er de eierdooiers onder Roer dit mengsel door de saus, de saus mag niet koken, maar op een zacht vuurtje indikken Afwerken met peper en zout De tongen in plakken snijden en op voorverwarmde borden schikken Gedeeltelijk begieten met de saus en opdienen met aardappelpuree en bestrooien met gehakte peterselie
Varkenstongetjes met rozijnen in een groentenroom is een recept van De vlam in de pan