Geflambeerde scampis met pikante roomsaus

4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rauwe ongepelde scampi's gedurende 15 minuten in groentebouillon gaar Doe dit vooraf, daar de geur van dit kookvocht vrij onaangenaam is De gekookte scampi's pellen Bak de scampi's even in de boter aan en flambeer naar eigen keuze met cognac Neem ze uit de pan en houdt ze warm Breng intussen onder voortdurend roeren, de ketchup in de braadpan, alsook het kerriepoeder, peper en zout Voeg daarna de room toe Laat onder voortdurend roeren, goed inkoken Fijngehakte peterselie toevoegen De scampi's op een bord schikken en overgieten met de saus Opdienen met stokbrood

Geflambeerde scampis met pikante roomsaus is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept