Reinig en was de verschillende slasoorten en de postelein grondig Versnipper de krulsla, de rode krulsla en de rode sla niet te fijn Kruid ze met wat peper en zout Schil de mango en snijd hem in kleine dobbelsteentjes Meng ze onder de verschillende slasoorten en meng er ook de versnipperde violetblaadjes onder De violetblaadjes vindt u in de speciaal- of primeurzaak Voor de vinaigrette mixt u de zonnebloem- en de notenolie met het water, de azijn, de versnipperde bieslook, en peper en zout Snijd de zeetongfilets in mooie dunne reepjes van 1.5 cm Smelt een nootje boter, laat goed verhitten en bak de zeetongreepjes hierin kort Breng op smaak met peper en zout Lepel de vinaigrette op 4 borden en leg er de posteleinblaadjes rond Leg wat sla op de borden en verdeel er de zeetongreepjes over Werk af met wat vers gemalen peper van de molen
Gesauteerde zeetongreepjes op een bedje van gemengde salade is een recept van De vlam in de pan