Pel de uien en hak ze fijn Smelt een nootje boter in een braadpan en leg er de goudbrasemfilets in Kruid met peper en zout, voeg er de uisnippers en de witte wijn aan toe en laat de vis op een zacht vuurtje in ca. 30 minuten gaar worden Schil ondertussen de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze Voeg er wat boter, de eieren en de extra eierdooier aan toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout Schep de warme puree in een spuitzak en spuit toefjes of nestjes aardappel op een met boter ingesmeerde ovenplaat Pel de tomaten, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes Maak het preiwit schoon, halveer het in de lengte en snijd beide helften in julienne Snijd de basilicumblaadjes in zeer fijne reepjes Haal de gare vis uit het kookvocht en houd hem warm Laat het viskookvocht even inkoken, giet er de room bij en laat de saus indikken tot ze mooi glad is Voeg er de blokjes tomaat, de preijulienne en de basilicumsnippers aan toe en laat nog ca. 2 minuten zachtjes sudderen Roer er tenslotte een nootje boter onder Schuif de ovenplaat met de aardappeltorentjes even onder de hete grill (zie tip) Verdeel de vis over 4 borden, giet er de groentesaus over en schik er enkele aardappeltorentjes naast
Goudbrasem met fijne groenten en aardappeltorentjes is een recept van De vlam in de pan