Goudbrasem met fijne groenten en aardappeltorentjes

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de uien en hak ze fijn Smelt een nootje boter in een braadpan en leg er de goudbrasemfilets in Kruid met peper en zout, voeg er de uisnippers en de witte wijn aan toe en laat de vis op een zacht vuurtje in ca. 30 minuten gaar worden Schil ondertussen de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze Voeg er wat boter, de eieren en de extra eierdooier aan toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout Schep de warme puree in een spuitzak en spuit toefjes of nestjes aardappel op een met boter ingesmeerde ovenplaat Pel de tomaten, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes Maak het preiwit schoon, halveer het in de lengte en snijd beide helften in julienne Snijd de basilicumblaadjes in zeer fijne reepjes Haal de gare vis uit het kookvocht en houd hem warm Laat het viskookvocht even inkoken, giet er de room bij en laat de saus indikken tot ze mooi glad is Voeg er de blokjes tomaat, de preijulienne en de basilicumsnippers aan toe en laat nog ca. 2 minuten zachtjes sudderen Roer er tenslotte een nootje boter onder Schuif de ovenplaat met de aardappeltorentjes even onder de hete grill (zie tip) Verdeel de vis over 4 borden, giet er de groentesaus over en schik er enkele aardappeltorentjes naast

Goudbrasem met fijne groenten en aardappeltorentjes is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Pommes duchesse
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse hamburgers
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsmedaillons met spinazie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle varkensrollade met kaneelappeltjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Colombo van goudbrasem
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Goudbrasem in zoutkorst met citroenvinaigrette
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van goudbrasem en kaki
Voorgerecht
Bekijk recept