Ontdoe de zalmforel van graten en vel, snijd de vis in stukjes en mix deze Breek de eieren en splits ze Voeg de eiwitten, een snuifje nootmuskaat, peper en zout toe en mix nogmaals kort Plaats de vis enkele minuten in de diepvries Meng met de room tot u een homogeen mengsel bekomt Neem een spuitzak met een spuitmondje van ongeveer 1 cm diameter en spuit een lange cilinder op een plank Plaats deze 10 minuten in de diepvriezer en snijd daarna de cilinder in staafjes van 4 cm Breng water, met 1 teelepel zout aan de kook en pocheer de visstaafjes gedurende 8-10 minuten Haal ze met behulp van een schuimspaan uit het water en houd ze warm Maak de preistaven schoon en snijd ze in ruitjes Was de sojascheuten, laat ze goed uitlekken en bak ze samen met de preiruitjes kort (max. 5 minuten) in een nootje boter Breng op smaak met peper en zout Breng 2 dl water aan de kook samen met de kristalsuiker Voeg, als de suiker is opgelost, de honing en de azijnsoorten toe Schil de appel, snijd ze in blokjes en voeg deze bij de saus Bind de saus met een teelepel aardappelzetmeel Schik op een bordje een bedje van prei en sojascheuten Schik er de zalmforelstaafies op en lepel er het zoetzuur sausje over U kunt eventueel verder versieren met verse tuinkruiden Zorg dat u niet teveel visstaafjes tegelijk pocheert Herhaal desnoods de bewerking een paar maal
Zalmforelstaafjes met sojascheuten is een recept van De vlam in de pan