Zalm Filet in 4 plakken snijden In pan met kokend water ontbijtspek 20 sec. koken Afgieten Ontbijtspek in midden van 4 moten leggen Dichtklappen en vastbinden met rolladetouw In koekepan met anti-aanbaklaag boter verhitten Zalm in 5 min. aan beide kanten lichtbruin bakken In ovenschaal leggen Saus In steelpan visfond met witte wijn tot 1/4 laten inkoken Slagroom toevoegen, tot helft laten inkoken In ruim kokend water waterkers 2 min. laten koken Laten uitlekken Pureren Door saus roeren Op smaak brengen met peper, zout en viskruiden (Binden met maïzena) Bereiden Oven voorverwarmen op 100 graden In midden van oven vis in 30 min. gaar laten worden Saus verwarmen Op 4 borden zalm leggen Saus er omheen schenken
Zalmpakketje met spek en waterkerssaus is een recept van De vlam in de pan
Dit vind je misschien ook lekker
Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen