Braziliaanse vleespastei

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem met het zout in een kom Snijd de boter met twee messen door de bloem tot een kruimelig geheel Voeg het ei toe, kneed alles snel dooreen en voeg zoveel water toe tot een soepel deeg is ontstaan Vorm van het deeg een bal en laat deze 1 uur in de koelkast rusten Maak intussen de vulling Verhit de olie in een pan en bak hierin het gehakt onder voortdurend omscheppen lichtbruin en rul Voeg de kleingesneden ui, het uitgeperste teentje knoflook, de stukjes tomaat en de fijngehakte rode peper toe Draai de hittebron laag en laat alles 15 minuten zachtjes sudderen Maak het mengsel op smaak met wat zout en peper Rol driekwart gedeelte van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ca. 3 millimeter dikke lap en bekleed hiermee een springvorm met een diameter van ñ 20 centimeter Doe het gehaktmengsel in de vorm Rol de rest van het deeg uit en dek hier de pastei mee af Druk de deegranden met wat water goed op elkaar vast Bak de pastei ca. 40 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is Serveer de in punten gesneden pastei warm of koud

Braziliaanse vleespastei is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Vleespastei uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse vleespastei
1u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleespastei
1u45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleespastei met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geitenkaas met ananas en honing in brickdeeg
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braziliaanse blanc−manger
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met Braziliaanse noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Braziliaanse zoete aardappelsalade met kip
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept