Kokosgehaktballetjes met kerrierijst

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de ui en snipper hem fijn Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de helft van de ui zachtjes ± 2 minuten Bak het kerriepoeder even mee Schep de ongekookte rijst erdoor en fruit die in ± 2 minuten glazig Voeg 2 1/2 dl water en 1/2 bouillontablet toe en kook de rijst in ± 20 minuten gaar Vermeng intussen het gehakt met de rest van de ui, de gemalen kokos, 1 eetlepel ketjap, de sambal en zout en draai er kleine balletjes van Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in ± 5 minuten rondom bruin Roer de rest van de ketjap, de sherry en de bakgember door het bakvet Laat de gehaktballetjes met het deksel op de pan nog ± 10 minuten sudderen Verdun de ketjapjus met 1 1/2 dl water en geef dit bij de balletjes Serveer er een frisse salade bij

Kokosgehaktballetjes met kerrierijst is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Kerrierijst met ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerrierijst met kabeljauw
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokos-kerrierijst met Oosterse speklappen
30 min-
Bekijk recept
Kerrierijst met kipfilet en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Maaltijdpindasoep met kokosgehaktballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes
0 min
Bekijk recept