Pel de ui en snipper hem fijn Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de helft van de ui zachtjes ± 2 minuten Bak het kerriepoeder even mee Schep de ongekookte rijst erdoor en fruit die in ± 2 minuten glazig Voeg 2 1/2 dl water en 1/2 bouillontablet toe en kook de rijst in ± 20 minuten gaar Vermeng intussen het gehakt met de rest van de ui, de gemalen kokos, 1 eetlepel ketjap, de sambal en zout en draai er kleine balletjes van Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in ± 5 minuten rondom bruin Roer de rest van de ketjap, de sherry en de bakgember door het bakvet Laat de gehaktballetjes met het deksel op de pan nog ± 10 minuten sudderen Verdun de ketjapjus met 1 1/2 dl water en geef dit bij de balletjes Serveer er een frisse salade bij
Kokosgehaktballetjes met kerrierijst is een recept van De vlam in de pan