Tzatziki

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de komkommer en snijd hem overlangs door Neem het zaad uit beide helften en snijd de helften in kleine blokjes Snipper het uitje en pers het knoflookteentje uit Snijd de muntblaadjes in smalle reepjes Kook de eieren hard (*) Klop de yoghurt los, voeg er wat zout en peper aan toe en roer de knoflook en de uitjes erdoor Strooi de muntblaadjes erover, voeg de komkommerblokjes toe en schep alles enkele malen goed om Laat de salade, afgedekt met plastic folie, een uurtje in de koelkast staan Beleg bordjes met in stukken gescheurde slabladeren en schep de salade hierop Leg, als het een voorgerecht betreft, de in plakjes gesneden eieren er omheen Variaties In plaats van eieren kunt u ook koude stukjes gepocheerde vis (zalm, tonijn, kabeljauw) of in blokjes gesneden gaar kippenvlees op of rond de salade leggen (*) De eieren horen alleen bij dit gerecht als het een voorgerecht betreft, in andere gevallen kunt u de eieren laten vervallen

Tzatziki is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept