Salade van Zeeuwse garnalen en gegrillde scampis met zeewierd

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de zeewieren 20 minuten in water wellen Doe de helft van het zeewier met de azijn in de mengbeker van een keukenmachine en draai er een zachte puree van Voeg al draaiend langzaam de olie toe, zodat een gladde saus ontstaat Doe de dressing in een kom Snijd de rest van het zeewier in smalle reepjes en roer die door de dressing Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap Pluk de gewassen sla in stukjes en maak hem met de dressing licht aan Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal, leg ze enkele minuten onder de hete grill en zout ze lichtjes Verdeel de sla over vier borden, strooi er wat van de Zeeuwse garnaaltjes over, leg er per bord 2 scampi's bij en garneer de borden met partjes tomaat en komkommmerballetjes Serveer direct

Salade van Zeeuwse garnalen en gegrillde scampis met zeewierd is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker


Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept