Dikke speculaasbrokken

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker boven een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ± 1 cm uit, strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat ± 45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven (140- 150°C) De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken

Dikke speculaasbrokken is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaasbrokken
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Knapperige chocolade-speculaasbrokken
30 min -
Bekijk recept
Fruitige marshmallowfondue
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Speculaasbrokken
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept