Breng de amandelen met ruim koud water aan de kook, stort ze dan op een vergiet en spoel ze met koud water na Wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de noten in een schone doek af Maal de amandelen door een amandelmolen Voeg hieraan de gezeefde poedersuiker, het laurierkerswater, het even losgeklopte eiwit en wat zout toe, meng alles goed door elkaar en maal het mengsel weer door de amandelmolen Vindt u de marsepein nog niet fijn genoeg, maal dan nog een keer Bewaar de marsepein in een goed sluitend potje op een koele plaats Tip In plaats van laurierkerswater kunt u ook oranjebloesemwater gebruiken Neem van grote eieren 1 eiwit en van kleine eitjes 1 1/2 eiwit Variaties Marsepeinen aardappeltjes maakt u door kleine onregelmatige balletjes door cacao te rollen Spek krijgt u door een deel roze te kleuren Leg dit laag om laag met ongekleurd marsepein op elkaar en snijd het dan in plakjes