Leuvense biersoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt op zacht vuur 50 gr van de boter in een pan, roer de bloem eronder en blijf met een houten lepel constant roeren Voeg zout toe Doe er, als de massa homogeen is, beetje bij beetje, onder voortdurend roeren het bier bij Laat alles op zacht vuur ± 30 minuten zachtjes pruttelen Doe de eierdooiers en de room in de soepterrine, voeg 50 gr zachte boter toe en maak dit mengsel op smaak met peper uit de molen Voeg vlak voor het opdienen de biersoep aan het ei/roommengsel toe Roer alles goed door elkaar en serveer de soep met in boter gebakken croutons

Leuvense biersoep is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Biersoep met gekarameliseerde ui
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Biersoep
30-60 min -
Bekijk recept
Hollandse Biersoep (oud Bruin)
10-20 min -
Bekijk recept
Dikke Biersoep Uit Limburg
0-10 min -
Bekijk recept