Steak (Mexicaans)

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal de maiskolven voor de helft uit het blad, verwijder het 'hooi' (laat diepvrieskolven ontdooien) en kook de kolven 10 minuten in water met zout Boen de aardappelen schoon, prik ze rondom in, bedek elke aardappel met 4 laurierblaadjes en verpak ze in aluminiumfolie (glimmende kant binnen) Leg de steaks in een diep bord, overgiet ze met de wijn en laat ze 1 uur marineren (keer ze af en toe om) Steek de barbecuekooltjes aan en leg de aardappelen langs de rand Leg de aardappelen, zodra de as wit is, tussen de kooltjes Begin na 30 minuten met het roosteren van het vlees Bereid intussen guacamole volgens de aanwijzingen op het zakje mix Schil de avocado, neem hem van de pit en pureer hem Hak voor de tomatensaus de uien fijn, pureer de knoflook en fruit beide in zachtjes wat olijfolie Hak de peper fijn, snijd de tomaten in blokjes en voeg beide toe Laat de saus opkoken en neem haar van het vuur Breng met zout, suiker en peper op smaak en laat de saus onder roeren afkoelen Dep de steaks droog en rooster ze aan beide kanten 5 minuten Rooster de maiskolven onder keren 10 minuten De aardappelen zijn klaar, als u ze in het folie hoort poffen Steek de maiskolven aan prikkers, bestrijk ze met boter, bestrooi ze met zout en hap ze af Serveer de tomatensaus bij de steaks Maak de aardappelpakketjes open, steek de schil open en eet het kruim er, met boter, uit

Steak (Mexicaans) is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse gehakttaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse entrecote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaans gevulde courgette
Bekijk recept
Mexicaans stoofvlees met bonen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept