Bereiding
De maiskolven voor de helft uit het blad halen en het 'hooi' verwijderen De kolven 10 minuten koken in water met zout De aardappelen schoonboenen, rondom inprikken en elke aardappel bedekken met 4 laurierblaadjes en in aluminiumfolie (glimmende kant binnen) verpakken De steaks in een diep bord met de wijn overgieten en nog 1 uur marineren, af en toe omkeren De barbecuekooltjes aansteken, de aardappelen langs de rand leggen Zodra de as wit is, de aardappelen tussen de kooltjes leggen Na 30 minuten met roosteren beginnen Ondertussen guacamole bereiden volgens de aanwijzingen op het zakje mix, de rijpe avocado schillen, van de pit nemen en pureren Voor de tomatensaus de uien fijnhakken, de knoflook pureren en in wat olijfolie zachtjes fruiten De peper fijnhakken, de tomaten in blokjes snijden en toevoegen Opkoken en van het vuur nemen Met zout, suiker en peper op smaak brengen en onder roeren laten afkoelen De steaks droogdeppen en aan beide kanten 5 minuten roosteren De maiskolven onder keren 10 minuten roosteren De aardappelen zijn klaar, als u ze in het folie hoort poffen De maiskolven aan prikkers steken, met boter bestrijken en met zout bestrooien en afhappen De tomatensaus bij de steaks serveren De aardappelpakketjes openmaken, de schil opensteken en het kruim, met boter, eruit eten