Gevulde kalfsrolletjes met waterkersroom

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de wortel, de selder en de prei schoon, was deze groenten en snijd ze in fijne julienne Snijd het kalfsvlees in blokjes en maal deze zo fijn mogelijk Voeg er de eiwitten en 1.5 dl room bij Breng op smaak met peper en zout Verdeel deze massa in 2 delen en spreid elk deel langwerpig uit op een reep aluminiumfolie Verdeel er in de lengte een strook groente julienne op en rol de vleesbereiding vervolgens stevig op Draai de uiteinden van het folie stevig aan zodat alles goed geperst zit Kook deze rollen in water gedurende ca 20 minuten Laat ondertussen de kalfsbouillon tot de helft inkoken Smelt 25 gr boter en meng er de bloem onder Voeg er vervolgens, beetje bij beetje, de bouillon aan toe en blijf roeren tot de saus kookt Roer er tenslotte de rest van de room onder, laat nog even inkoken en breng op smaak met peper en zout Maak ondertussen de waterkersblaadjes los, was ze en houd er een handvol apart voor het garnituur Blancheer de rest enkele seconden in kokend water en laat ze uitlekken Hak ze vervolgens fijn en voeg de snippers bij de saus Houd de saus warm maar laat ze niet meer koken Verwijder de folie van de kalfsrol en snijd elke rol in 6 stukjes Lepel op 4 warme borden een spiegel van saus en leg er 3 kalfsrolletjes op Versier met de rest van de waterkers en serveer er gekookte of gebakken aardappeltjes bij

Gevulde kalfsrolletjes met waterkersroom is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Roodbaarsgratin
30-60 min -
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept