Gevulde pompoen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was en droog de pompoen grondig en snijd er een deksel van ongeveer 4 cm af Verwijder met een lepel de zaadjes, haal het pompoenvlees eruit, maar zorg er wel voor dat er ongeveer 2 cm vlees aan de schil blijft zitten Breng in een kookpot die groot genoeg is voor de pompoen, het water met een beetje zout aan de kook en leg er de pompoen in Laat op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten gaar koken (dan verkleurt de pompoen minder snel) Controleer regelmatig met een vork of de pompoen zacht is Haal hem dan uit het kookvocht en leg hem ondersteboven in een vergiet, zodat hij kan uitlekken Ondertussen maakt u de vulling Wentel de vleesblokjes lichtjes in de bloem en kleur ze daarna in hete boter Laat in een andere pan een noot boter bruin kleuren en stoof er de gehakte ui, wortel en selder goudbruin in Voeg het vlees bij de gehakte groenten Voeg daarna de witte wijn toe en laat op een fel vuur verdampen Hak de tomaten fijn en doe ze, samen met het sap, peper, zout en kruidnagels bij het vlees en laat ongeveer 30 minuten stoven op een zacht vuurtje Roer af en toe Snijd het pompoenvlees in dobbelsteentjes van ongeveer 2 cm Voeg ze bij de vlees- en groentenmengeling samen met de aardappelblokjes en laat nog ongeveer 30 minuten sudderen Breng op smaak met peper en zout 10 Min voor het einde van de kooktijd verwarmt u de oven op 200 graden en legt u er de pompoen 5 min in op een schotel, zodat hij kan opwarmen en het resterende kookvocht verdampt Neem de warme pompoen uit de oven en vul hem met gare vulling Serveer hierbij een lichte rode wijn

Gevulde pompoen is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept