Snijd het kalfsvlees in blokjes van ca 1 cm, spoel deze even in water en dep ze vervolgens droog Maak de wortels schoon en snijd ze in schijfjes van ca 1 cm dik Pel de ui en prik er de kruidnagels in Zet het vlees, samen met 1 liter water, de wortelschijfjes, de ui en de peterselietakjes op het vuur Voeg er de tijm, het laurierblaadje, peper en zout aan toe en laat het vlees in ca 40 minuten gaar worden Schuim het eventueel af Schep het vlees en de wortels uit het kookvocht en giet dit vervolgens door een zeef Maak een roux van 20 gr boter en de bloem en roer er vervolgens
2.5 dl van het kookvocht onder Roer de eierdooier los in de room en voeg dit bij de saus Breng verder op smaak met citroensap, peper en zout Voeg het vlees en de worteltjes bij de saus en laat dit nog even opwarmen Verwarm ondertussen de pasteitjes in een voorverwarmde oven van 150 graden Schep de ragout in de pasteitjes en strooi er wat peterselie over Serveer deze kalfsragout met gepureerde aardappeltjes of met kroketjes en drink er een glaasje Pinot Gris d'Alsace bij