Recepten vis - 2 persoons - Recept voor: Schelvisfilet met biersaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de schelvisfilets onder koud stromend water, verdeel ze in 8 gelijke stukken en maak de stukken filet met keukenpapier droog Sprenkel er een beetje citroensap over en laat de stukken 10 minuten liggen Breng 1/2 liter visbouillon aan de kook en leg de stukken vis hierin Temper het vuur en houd alles 6-7 minuten tegen de kook aan Breng intussen 1 dl Amberbier en 1/2 dl visbouillon in een pannetje met dikke bodem aan de kook Strooi er 1 theelepel allesbinder over en roer alles krachtig door Neem het pannetje van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen Voeg de eierdooier, het citroensap, het ei en de boter toe Plaats het pannetje in een grotere pan, waarin water tegen de kook aan wordt gehouden en blijf roeren tot het mengsel licht is gebonden Proef de nu verkregen saus en voeg naar smaak zout en peper toe Klop de saus hierna nog even met een garde op en neem het pannetje onmiddellijk daarna uit het heetwaterbad Let er bij de bereiding van de saus op dat de saus nimmer aan de kook komt, want dan is de kans op schiften groot Leg de stukken vis op voorverwarmde borden, schenk de saus erover en bestrooi alles met de fijngehakte peterselie Geef er gekookte spinazie, bleekselderij of broccoli en kleine gekookte aardappeltjes (krieltjes) bij

Recepten vis - 2 persoons - Recept voor: Schelvisfilet met biersaus is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus
Snack
Bekijk recept
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes in biersaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rumsteak, marinade met donker Florivalbier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept