Schil het onderste gedeelte van de asperge en snijd ze in schuine stukken van 2/3 cm lengte Kook de asperges in de stoom pan met zout beetgaar Houd de aspergepunten achter en pureer de rest van de asperges Meng de geitenkaas of de geraspte kaas met de Mascarpone of creme fraiche door de aspergepuree Smelt de boter Snijd het groen van de lente-uitjes in schuine stukken en hak het witte gedeelte van het uitje fijn Bak beide glazig in de hete boter Voeg de ongekookte rijst toe, roer goed zodat alles even door de boter wordt gehaald Voeg scheutsgewijs de bouillon toe, steeds zoveel dat de rijst net onder staat Kook de rijst onder voortdurend roeren in circa 20 minuten, onafgedekt, gaar Roer de aspergepuree erdoor en op het laatst - heel voorzichtig - de aspergepunten Garneer het geheel met de pijnboompitten
Risotto met groene en witte asperges is een recept van De vlam in de pan