Citroensorbet I

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pers de citroenen uit, zeef het sap boven een maatbeker en meet 1 dl sap af Roer de citroenlimonadesiroop erdoor Doe het mengsel over in een diepvries doos (inh ± 1 1/2 liter) en zet de doos zonder deksel ± 1 uur in de vriezer Klop intussen de eiwitten stijf en meng het door het lichtbevroren sorbetijs Zet het ijs opnieuw in de vriezer en laat het in ± 3 uur bevriezen Roer het mengsel elk half uur goed met een vork door Dek, als het ijs helemaal is bevroren, de diepvriesdoos af en bewaar het ijs tot het gebruik in de vriezer Haal het sorbetijs ± 10 minuten voor het gebruik uit de vriezer en zet het in de koelkast Verdeel met een ijsbolletjeslepel bolletjes ijs en over 4 (port)glazen en schenk er de gekoelde wijn bij

Citroensorbet I is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker


Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde sinaasappels uit Argentinië & gezoete stervruchten uit Brazilië
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Citroensorbet
15 min
Bekijk recept
Citroensorbet met nectarines
10 min Nagerecht
Bekijk recept