Honingijs I

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de eidooiers met de suiker in een kom en klop tot het mengsel een lint vormt Breng de melk met de honing in een pan aan de kook en schenk de kokende melk al roerend bij het dooiermengsel Schenk het terug in de pan en laat het geheel al roerend met een spatel op laag vuur zo dik worden dat het mengsel aan de spatel 'hangt' Laat het mengsel beslist niet koken, want anders gaat het schiften Schenk het mengsel door een puntzeef in een kom en roer het op een ijsbad tot het is afgekoeld Zeef het mengsel, nadat het is afgekoeld door een puntzeef in de ijsmachine en laat deze ± 10 minuten draaien, zodat het ijs nog heel zacht is Voeg de crème fraîche toe en draai nogmaals 20 minuten (afhankelijk van het type ijsmachine), tot het ijs stevig is Serveer het ijs direct of bewaar het tot gebruik in de diepvries, maar alleen voor een korte tijd Schep 1 lepel honingijs in een gekoeld koffiekopje en schenk hier een beetje hete koffie over Doe dit aan tafel, zodat u het contrast van heel heet en heel koud kunt proeven

Honingijs I is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker


Honingijs met verse vijgen
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Honingijs Met Appel
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Honingijs
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-honingijs
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept