asperges in ham en kaas gerold

4
0 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De asperges voor dit gerecht worden licht gestoomd, dan in de kaas en parma ham gerold en in de oven gezet tot de kaas is gesmolten. Als er italiaanse fontina te krijgen is, dan is dat de juiste kaas voor dit recept. Maar parmezaanse kaas is ook heel bijzonder bij dit gerecht. Snijd de uiteinden van de asperges af. Stoom de asperges in een stoom pan met circa 3 cm kokend water en zout met de deksel op de pan in ongeveer 4 tot 6 minuten. Rasp de kaas grof. Leg de plakken ham naast elkaar op het werkvlak, verdeel er de kaas over, leg de asperges aan een kant van iedere plak ham en rol ze vrij stevig op. Tot zover kan het gerecht heel goed worden voorbereid. Leg de rolletjes vlak voor het serveren op een bakplaat in de oven ongeveer 5 minuten to de kaas gaat smelten. Serveer de asperges zo heet mogelijk en strooi er nog wat geraspte kaas over.

asperges in ham en kaas gerold is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Sushi met ham en paddestoelen
45 min-
Bekijk recept
Kalfsentrecote met fijne groenten
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peren Doyenné, bouillon van thee Forest fruit in gelei en limoensorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Shanghai loempia
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept