blinis

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de bloem, de boekweitmeel en de gist goed door elkaar in een ruime kom, voeg daarbij de melk, slagroom en de eierdooiers. Daarna de kom met beslag afgedekt 2 uur laten rijzen op een warme plek. Wanneer het beslag te stevig is geworden; wat melk bijschenken en doormengen. Klop daarna de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het beslag. In de koekenpan de boter smelten en kleine pannenkoekjes bakken (ongeveer de grootte van een schoteltje) Dit Russische gerecht wordt gegeten met kaviaar en zure room, een heerlijk voorgerecht wat goed samengaat met champagne! Maar is ook heel lekker met een glas Chrystal Clear frisdrank!

blinis is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Mikado Blinis
Nagerecht
Bekijk recept
Frisse blini’s
25 min-
Bekijk recept
Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm
20 min Snack
Bekijk recept
Blinis
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mikado Blinis
Nagerecht
Bekijk recept
Frisse blini’s
25 min-
Bekijk recept
Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm
20 min Snack
Bekijk recept
Blinis
10 min Bijgerecht
Bekijk recept