roergebakken asperges met eieren en parmezaanse kaas

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Asperges, eieren en kaas, met name versgeraspte parmezaanse kaas, vormen een uitstekende combinatie. Voor dit gerecht zijn de asperges roergebakken tot ze licht kleuren, bedruppeld met wat aceto balsamico en geserveerd met gebakken eieren. Heel mooi voor dit gerecht zijn gebakken kwarteleitjes, ze moeten dan wel vers zijn. Schaaf vlak voor het serveren de parmezaanse kaas over de asperges en het is een absolute topper als zomerse lunch. Gebruik voor dit gerecht twee koekenpannen. Verhit in de eerste pan de helft van de olijfolie op hoog vuur, doe er de asperges in en draai het vuur meteen lager. Schud met de pan en schep de asperges om; het duurt ongeveer 3 tot 4 minuten, afhankelijk van de dikte, om de asperges beetgaar te laten worden. Neem de pan van het vuur, druppel de balsamico over de asperges en houd ze warm terwijl de eieren worden gebakken. Verhit de resterende olijfolie in de andere koekenpan. Maak, als er kwarteleitjes worden gebruikt, met een gekarteld mes een opening in de schaal. Wanneer ze als gewone eieren op de rand van de pan zouden worden gebroken, gaat de dooier gelijk kapot. Breek de eitjes in de hete olie, schud met de pan en schep de hete olie over de eitjes. Na 1 minuut zijn ze klaar. Verdeel de asperges over de voorverwarmde borden en schep er het vocht uit de pan over. Leg op iedere portie 3 gebakken kwarteleitjes of 1 kippenei, strooi er wat zout en versgemalen peper over en niet te vergeten de parmezaanse kaas. Serveer meteen

roergebakken asperges met eieren en parmezaanse kaas is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept