asperges op vlaamse wijze (ham en ei)

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De asperges met een dunschiller vanaf de kop dun en naar beneden gaand steeds dikker schillen. Harde onderkant afsnijden, daar maak je heerlijke soep van. In water met zout, boter en suiker in 10 tot 15 min. gaarkoken. (de dikte van de asperges bepaalt de exacte kooktijd) Het beste is om de asperges staand te koken, met de kop boven water. De hard gekookte eieren pellen, doormidden snijden en de eierdooier eruit halen. Wrijf de dooier door een zeef en hak de eiwitten apart. Smelt de rest van de boter, voeg de gezeefde dooiers erbij en naar eigen smaak nootmuskaat, versgemalen peper, zout en mosterdpoeder. Rol de plakken ham op en snijd in dunne reepjes. Verwarm de reepjes heel kort in de magnetron. Giet de asperges af, verdeel over 4 borden (voorverwarmd in de oven of in een bak met heet water) Giet de eiersaus over de asperges en garneer met de gehakte eiwitten. Serveer met de lauwwarme ham en een glas gekoelde "Pinot Blanc" uit de Alsace. Tip: de borden afdekken met een groot stuk aluminiumfolie, zodat de asperges warm blijven en pas aan tafel de folie verwijderen.

asperges op vlaamse wijze (ham en ei) is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept