Smeer het konijn of de stukken konijn in met de mosterd en omwikkel daarna met de plakjes ontbijtspek. Laat in een grote braadpan (die tevens in de oven kan) 25 gr zoute boter en olijfolie heet worden en braad het konijn aan totdat het spek bruin is. Blus het af met de wijn, voeg de gepelde sjalotjes, de in vierengedeelde tomaat, laurierblad, en tijm erbij. Laat dit alles rustig stoven in een matige oven (± 170 gr C), check na ongeveer ¾ uur, het vlees moet sappig en zacht zijn, eigenlijk bijna van het bot vallen. Na ± 1 uur is het meestal gaar, check zelf goed. Haal het vlees uit de braadpan, afgedekt bewaren op een schaal. Het vocht zeven boven een schone pan, naar eigen smaak 1 à 2 el mosterd bij het kookvocht en 50 gr boter (met kleine klontjes een voor een) er stevig door roeren tot een gladde saus ontstaat, eventueel naar eigen inzicht verder laten indikken. Serveer de saus in een kom bij het konijn.