Verhit de olijolie in een koekepan, voeg de knoflook en het hele pepertje toe en warm het op laag vuur 1 minuut door om in de olie te laten trekken. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snij reepjes van 1 cm breed, doe ze in de pan, bestrooi ze met wat zout en versgemalen peper en bak ze 3 tot 4 minuten mee. Blus af met een scheutje water, zet het deksel op de pan en laat de paprika op laag vuur in 10 tot 15 minuten gaarstoven. Haal de deksel van de pan, draai het vuur hoog en laat al het vocht verdampen. Voeg de azijn toe en laat dat inkoken. Haal het pepertje uit de pan en breng verder op smaak met wat versgemalen peper. Houd de parika warm. Bestrooi de lamskoteletten met wat zout en versgemalen peper en grill ze in een grillpan of grill. Verdeel de paprika over de borden, leg er de koteletten op, schep daarop de geitenkaas-pesto en serveer meteen. Lekker met aardappelpuree of polenta.
gegrilde lamskotelet met geitenkaas-pesto en parika is een recept van Buissink.com