Deze batarde ofwel bastardsaus krijgt door het gist in het bier nog meer volume en wordt zo een rijke, mooie mousse. Schil de asperges en snijd er de onderste harde stukken af. Breng een grote pan water aan de kook met een mespuntje zout en suiker. Doe de geschilde asperges in de pan en laat circa 5 minuten koken. neem de pan van de hittebron en laat de asperges in het afkoelende water in circa 15 minuten gaar worden. Laat ze goed uitlekken. Smelt de helft van de boter en roer er de bloem door. Klop het bier door de roux klop er één voor één de eierdooiers door tot de saus begint te binden. neem de pan van de hittebron en klop er de rest van de in stukjes gesneden boter door. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en roer er de room door. Schik de asperges op een schaal en schenk er de bierbatarde over. Serveer er gekookte jonge aardappeltjes bij
asperges met bierbatarde is een recept van Buissink.com