Vul een pan met zoveel water dat de asperges ruim onderstaan. Voeg zout en boter toe en breng het water aan de kook. Kook de asperges 8 minuten op een heel zacht pitje. Haal de asperges van het vuur, doe een deksel op de pan en laat de asperges nog 15 minuten doorgaren. Met een schuimspaan haalt u de asperges uit het water. Glaceer de asperges in boter en gevogeltefond en wat suiker. Rol nu de bladerdeeg net zo lang als de asperges uit en leg de asperges er op in twee rijen (op elkaar) van vier stuks. Vouw de bladerdeeg er overheen (ook over de kopjes) en plak ze dicht. Bestrijk het geheel nu met eigeel. Afbakken in de oven op 175 graden in 15 minuten. Garneren met kervelblaadjes. De saus Breng in een klein pannetje de wijn met water en peper en zout aan de kook. Laat dit afkoelen en voeg de eidooiers toe. Klop dit mengsel "au bain marie" stijf en giet er dan voorzichtig de gesmolten (geklaarde) boter bij. Breng dit op smaak met citroensap en eventueel nog wat peper en zout. Neem de gare bladerdeeg uit de oven en maak de kopkant van de asperges voorzichtig met een scherp mes vrij. Giet de sauce hollandaise (eiersaus) voorzichtig op de kopkant en garneer het geheel met de op smaak gebrachte geglaceerde worteltjes. Heel veel plezier met het koken, geen makkelijk recept, maar daarna genieten.
witte asperges in bladerdeeg met een eiersaus en worteltjes is een recept van Buissink.com