asperge gratin

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Asperges schillen, koken en 2 1/2 dl van het kookvocht bewaren en met de melk mengen. Van de boter en bloem een roux maken en 3 minuten laten garen. Beetje bij beetje het melkmengsel erdoor roeren en laat de saus 20 minuten zachtjes koken(zo verdwijnt de bloem smaak). Oven voorverwarmen op 220°c. Spinazie met aanhangend water laten slinken, afgieten en het water eruit persen. Saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen, en de eidooiers en kaas erdoor roeren. Asperges in een ovenschaal leggen. spinazie erop scheppen en de saus erover verdelen. In het midden van de oven in ± 25 minuten gratineren.

asperge gratin is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte asperges met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept