De fusilli pasta volgens de gebruiksaanwijzing koken. Breng de sjalotjes met schil in ruim water aan de kook, 2 minuten door laten koken en afgieten en afkoelen met koud water. Haal de schil eraf en snijd het sjalotje in 2 of 3 stukken. Apart houden. De gorgonzola in kleine stukjes snijden. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukjes. Een bosuitje achterhouden voor de garnering. Van de asperges de houten onderkant afsnijden en in schuine stukken van 3cm snijden (ruitvorm) In pan olijfolie verhitten en de aspergestukken en bosuitjes omscheppend fruiten. Het water toevoegen (eventueel meer water gebruiken)en de asperges in ± 4 minuten beetgaar bakken op een niet te hoge warmtebron. De kaassaus, de stukjes gekookte sjalot en de stukjes gorgonzola door de asperges mengen. Voorzichtig roerend verwarmen totdat mooie egale saus ontstaat. Op smaak brengen met versgemalen zwarte peper. De pasta afgieten en over de diepe borden verdelen, schep de aspergesaus erover. Tip: Heerlijk met een lichte Chianti, bijv. de Chianti Colli Pisane, Fiorentini of Senesi.
pasta met groene asperges in kaassaus is een recept van Buissink.com