risotto met groenten

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sjalotjes in dunne schijfjes snijden, asperges wassen en harde onderkant afsnijden, de asperges schuin in stukjes snijden ± 2 cm, de aspergekoppen apart houden en eventueel de haricots verts halveren. De bosuitjes in ringetjes snijden. In grote pan met dikke bodem de helft van de boter verhitten en de bosuitjes al omscheppend licht fruiten, uit de pan en apart houden voor later; nu de sjalotjes en de aspergestukken in hetzelfde bakvet fruiten voor ± 3 minuten. Voeg de risottorijst erbij en weer omscheppend bakken totdat de korrels glanzen. Voeg 1 dl wijn erbij en laten inkoken, daarna het water langzaam toevoegen, de verkruimelde tabletten erbij en goed omscheppen en op een lage warmtebron ± 20 minuten laten koken zonder deksel. In een andere pan de groenten en aspergekoppen met zout voor 8 minuten laten koken. Afgieten en de rest van de boter erdoor, daarna de groenten met de gefruite bosuitjes voorzichtig omscheppend meeverwarmen. Indien nodig nog wat water erbij. Op smaak brengen met zout en peper. Serveer met geschaafde parmezaanse kaas.

risotto met groenten is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept