roergebakken groente met tomatensaus en tempeh

4
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd tempeh in dunne plakjes. Frituur de tempeh in olie van 180° Celsius in porties in ± 1 minuut lichtbruin en krokant. Laat de tempeh op keukenpapier uitlekken. Het frituur kan natuurlijk ook in een dunne laag olie met de wok gedaan worden. Kook de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de olijfolie in een wok of een hapjespan en roerbak de groente met de gemberpoeder geheel naar eigen inzicht (vijf of tien minuten); Breng in een sauspan de tomatensaus, gembersiroop, gemberpoeder, azijn, suiker de de ketjap manis aan de kook. Op smaak brengen met peper en zout. Van het vuur af de tempeh erdoor en gelijk serveren, geef de rijst en de saus er apart bij.

roergebakken groente met tomatensaus en tempeh is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi goreng met tempeh goreng in een slabakje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische shiitake-bouillon met tempehchips
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarisch pannetje, seizoenslaatje met sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dians Tempeh Manis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept