sambal goreng tempeh

4
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de basmatirijst volgens de gerbuiksaanwijzing. Snijd de tempeh in dunne reepjes van ±3 cm. Verhit de olie in een wok en frituur de tempeh op een hoog vuur lichtbruin. Lat de tempeh op keukenpapier uitlekken! De tempeh kan ook gefrituurd worden op 180° C. Snij de Spaanse peper zonder zaadjes in ringetjes, snijd de uien en knoflook fijn. Roerbak deze in de wok met de olie ± 2 minuten, voeg de laos en suiker erbij en de ketjap met ± 1/2 dl water, laat dit alles op een laag vuur 5 minuten koken. Schep de gebakken tempeh erdoor en voeg de sambal en zout naar smaak erbij. Serveer met de rijst, ook lekker met een groentegerecht.

sambal goreng tempeh is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi goreng met tempeh goreng in een slabakje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische shiitake-bouillon met tempehchips
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarisch pannetje, seizoenslaatje met sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dians Tempeh Manis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept