Schil de aardappelen en snijdt ze in niet te dunne plakken. Kook de aardappelplakjes in weinig water met wat zout in 5 á 7 minuten halfgaar. Beboter een ovenvaste schaal en leg hierin een laagje aardappelschijfjes, bestrooi deze laag met wat ui, geraspte kaas, peper en zout. Leg meerdere lagen aardappel in de schaal en bestrooi steeds iedere laag met ui, kaas, peper en zout. Zorg ervoor dat je ± 25 gram geraspte kaas overhoudt. Roer de eieren los met de melk en de bloem en maak dit mengsel op smaak met zout, peper, tijm en nootmuskaat. Schenk het mengsel over de aardappelen en strooi de rest van de geraspte kaas er over heen. Leg hier en daar een klontje boter op het gerecht en plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 175ºc. Laat de gratin in ± 45 minuten gaar en mooi bruin worden
gratin van aardappel en kaas is een recept van Buissink.com