deense gehaktbal

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De oven voorverwarmen op 200 gr Celsius. Het vel van de tomaat, pitjes verwijderen en in blokjes snijden, ui in stukjes snijden. Alle ingrediënten door het gehakt mengen en eventueel proeven of het gehaktmengsel pittig genoeg is. Van het gehakt een grote bal mengen, in ingevette ovenschaal leggen, iets platdrukken, stukje boter op de bal leggen. Het gehakt in 15 minuten bakken en daarna de temperatuur laten zakken tot ± 150 gr C en nu ± 40 minuten laten bakken. Verdeel het gehakt in vier punten, garneer 4 borden met de veldsla, tomaat, uienringen, in plakjes gesneden ei en geknipte peterselie en de punt gehakt. Sprenkel olijfolie naar eigen smaak over de sla. Heerlijk met stokbrood of toast.

deense gehaktbal is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Ris a la mande (Deense rijstepap)
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegrilde varkensspiesjes met gemarineerde courgette
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin blauwaderkaas
20 min Bijgerecht
Bekijk recept