groene aspergesalade met pijnboompitten en tomaten

4
0 min
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Blancheer de asperges 3-4 minuten in kokend water, dompel ze even in ijskoud water en laat ze uitlekken. Rooster de pijnboompitten heel licht in de koekenpan. Was de tomaten, snijd ze in parten en verwijder zaad en vocht. Maak de tomatensaus door de tomaten zonder vocht te pureren, meng de overige ingrediënten door de tomatenpuree. Was en droog de blaadjes sla. Steek met een meloenboortje balletjes uit de courgette. Verdeel en rangschik de asperges op 4 bordjes. Leg op elk bordje een blaadje sla, leg hier een deel van de courgetteballetjes en wat geroosterde pijnboompitten op en verdeel de overige pijnboompitten over de asperges. Schenk een deel van de tomatensaus op de bordjes en serveer de overige saus er apart bij. Heerlijk met een ciabatta of grof boerenbruin brood.

groene aspergesalade met pijnboompitten en tomaten is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept