havermoutkoekjes

4
0 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Splits de eieren en klop de eierdooiers luchtig door 1 el water, voeg de havermout, de vanillesuiker, mespunt zout en 150 g suiker erbij. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel dit luchtig door de havermoutmassa. Bekleed de bakplaat met bakpapier en bestrijk met olie. Leg met een eetlepel bergjes beslag op het papier, houdt ± 10 cm afstand, tijdens het bakproces loopt het deeg uit. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 20 minuten. Met de hoeveelheid beslag maak je ± 25 koekjes. Wanneer je de koekjes afgesloten bewaard, zijn ze nog een paar dagen lekker.

havermoutkoekjes is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Havermoutkoekjes
65 min-
Bekijk recept
Havermoutkoekjes met rozemarijn
10 min Gebak
Bekijk recept
Schotse Havermoutkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Havermoutkoekjes (EGA)
10-20 min -
Bekijk recept

Havermoutkoekjes
65 min-
Bekijk recept
Havermoutkoekjes met rozemarijn
10 min Gebak
Bekijk recept
Schotse Havermoutkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Havermoutkoekjes (EGA)
10-20 min -
Bekijk recept